De omgeving

De Koog is een gezellige badplaats vlakbij het Noordzeestrand. In het dorp zelf vindt u op loopafstand winkels en supermarkten, de Jumbo en de Lidl maar ook de vishandel en de slager zijn om de hoek.

diverse mogelijkheden

U kunt ervoor kiezen om de drukte op te zoeken maar deze plek is ook zeker een mooie start om de rustige omgeving te verkennen.

 

Er zijn voldoende restaurants in de nabijheid, gekenmerkt door veelzijdigheid zodat ieder zich kan vinden in het aanbod.

leuke tips op texel

Op Texel is alles in de buurt. U kunt oesters rapen aan de Waddenzee of de 27 kilometer lange fietsroute van Jan Wolkers ervaren. Een visje eten in de haven van Oudeschild terwijl de kotters druk in de weer zijn is ook niet te missen of anders de dag starten met een koffietje van de Texelse Branding terwijl de zon zich aandient. Texelaars zijn ook dol op kunst en cultuur wat maakt dat er op dit gebied ook genoeg te genieten valt. Denkend aan de lange juni maand, een periode vol verrassingen en pareltjes.

ontdek de gevarieerde natuur

Wat betreft de natuur op Texel, voelen wij ons altijd rijk omdat de rust en ruimte binnen handbereik zijn. Texel is wereldberoemd om de gevarieerde natuur, de honderden soorten vogels en planten en zelfs een eigen schapenras.

 

Het eiland is rijk aan ’n breed assortiment Texelse producten zoals lamsvlees, Texels bier, asperges, Texelse kaas en zilte groentes.

 

In ons huisje vindt u een overzicht van onze favorieten adresjes voor dit lekkere geluk.